• Побарајте повратен повик
 • Телефонски број - Frotcom043 222 456

КАДЕ СЕ ВАШИТЕ ВОЗИЛА
СЕГА?

Frotcom е интелигентен ГПС систем за следење и управување на флотата.

Не само што ги лоцира возилата, туку можете и да комуницирате со возачите, да ги контролирате трошоците на флотата и до детал да го видите користењето на секое возило посебно.

Со Frotcom контролата повторно е во ваши раце!

Кој е вашиот бизнис?Кој е вашиот бизнис?

 

10 бесплатни совети
За управување на флотата

 

Демо
Погледнете видео преглед

 

Бесплатен Период
Видете сами

Главни карактеристики

  • Фротком е интелигентен систем за следење на возилата и систем за управување со флотата за компаниите.
  • За следење на секое возило, Frotcom користи мал уред, the ГПС локатор, кој содржи ГПС приемник и  ГПРС модул за комуникација.

   Изборно, додатоците како ГПС навигатор, CANBus интерфејсот и  идентификаторот на возач, помеѓу другите, можат да се искористат.

   Собраните информации се испратени моментално до центарот за податоци на Frotcom и се веднаш достапни за консултација.
  • Можете да одберете кој извештај  автоматски да биде пратен по мејл , со најрелевантните податоци од следењето за ваша анализа.

   Исто така, околностите во кој алармите се активирани се исто од вас дефинирани. На пример, може да подесите аларм врз основа на брзината на движење, користењето на возилото по работно време или патувања надвор од одредената зона.
 • Додатни сервиси>>> 

  Освен што моментално ви овозможува да ги знаете позициите на возилото, Фротком додава и други функции кој со сигурност ќе ви ги олеснат обврските окулу управувањето на флотите.
   

 • интегрирана навигација 

  Со користење на навигации во возилата, Frotcom ви овозможува размена на текстуални пораки помеѓу возачите и канцеларија, како и испраќање на дестинации до навигаторот, од канцеларија. Возачот треба само да притисне на навигацијата која директно ќе го води до целта.
  Овој модул е многу корисен за да се избегне непотребен трошок на гориво , и поради тоа што овозможува ефективен комуникациски линк со шоферите , заштедувајќи на телефонските трошоци, особено при интернационалните разговори.

 • Контрола на гориво 

  Повеќето камиони и други типови на возила веќе му овозможуваат на Frotcom поврзување со онборд компјутерот, преку стандарден кабел FMS/J1939.

  Во тие случаи , Frotcom ги чита следниве податоци:

  • Гориво (потрошувачка и ниво во резервоарот);
  • Статус на моторот (обртомер и температура);
  • Тахограф (време извозено, време за одмор).

 • Други можности 

  Дополнително, Frotcom ви нуди други додатни можности:

  • Роаминг во цела Европа - истото моментално следење, во сите европски земји.
  • Автоматска идентификација на возачите - за да знаете кој возач го управува кое возило.
  • Управување со трошоците - модулот кој ви овозможува да ги контролирате трошоците на возилата, вклучувајќи ги горивото и патарините.
  • Сензор за температура и сензор за отворена врата - за подобра контрола на товарот.
  • Веб услуги - да го поврзете Frotcom до други апликации (ERP, CRM, invoicing, etc.)

Партнери
Овластен партнер на микрософт Микрософт бинг мапс Google Maps Табела за европска безбедност на патиштата.
Награди и признанија
Микрософт BizSpark Eurocan European Venture Contest EEVC Оптимус награди за иновации