Центар на знаење

Истражувајте ја нашата база на продлабочено знаење

Driver coaching - Knowledge center
Панелот за обука на возачот ви овозможува внимателно да го следите начинот на кој се вози возилото, помагајќи на професионален тренер во обуката на возачите на работа, во реално време.
Classes
Фротком ви дава алатки кои ви се потребни за да управувате со вашиот возен парк, од следење на возилата до вистинска интелегентна флота.  
Classes
Фротком ви дава алатки кои ви се потребни за да управувате со вашиот возен парк, од следење на возилата до вистинска интелегентна флота.
Classes
Какво влијание има однесувањето на возењето врз трошоците на вашиот возен парк? Зошто подоброто возење придонесува за заштита на климата и намалување на загадувањето?  
Classes
Оваа хартија покажува дека со неколку добри вежби за управување на флота, можно е значајно да ги намалите трошковите, зголемите задоволството и продуктивноста на корисниците, во исто време редуцирате на неактивноста.
Classes
Шпанската компанија за погребни услуги го најде Фротком за идеален партнер за да ги постигне своите цели за управување со возниот парк, а резултатите ги надминаа очекувањата.
Classes
Користејќи го Фротком, српската компанија сега има поефикасен и попродуктивен возен парк.
Classes
Кипарската компанија се потпираше на карактеристиките на Фротком за да ја намали потрошувачката на гориво и ефикасно да ја следи својата флота возила и возачи.  
Classes
Компанијата од Гвинеја ги подобри перформансите на својата флота со интелигентно користење на неколку карактеристики на Фротком.
Classes
Со Фротком, кипарската компанија значително го подобри возачкото однесување на своите возачи и ја намали потрошувачката на гориво за 7%.
Classes
Откако го користи Фротком, македонската патна транспортна компанија постигна намалување од 10-15% на трошоците за гориво и го подобри времето на испорака, продуктивноста на возачот и условите за возење во својот возен парк.
Classes
Користејќи ги карактеристиките на Фротком, албанската компанија го намали времето на работа во место и ја подобри контролата врз својот возен парк, што ја прави попрофитабилна.
Classes
Користејќи го Фротком, давателот на погребални услуги во Боцвана сега има поголема видливост над својот возен парк, со што го подобрува однесувањето во возењето и перформансите на возниот парк.
Classes
Подружницата на Мот Мекдоналд во Сиера Леоне најде во Фротком доверлив партнер за постигнување на целите за управување со возниот парк, подобрување на продуктивноста на возниот парк и намалување на потрошувачката на гориво.
Classes
Со помош на Фротком, Fours Cash & Carry ги намали трошоците и ја подобри контролата врз својот возен парк, што го прави поисплатлив.
Classes
Кипарската компанија за градежни материјали се потпираше на карактеристиките на Фротком за да ги намали трошоците за одржување и ефикасно да го следи одржувањето на возилата и времето на работа во место на невниот возен парк.
Classes
Кипарската група ја подобри продуктивноста на флотата, ги намали трошоците и сега може да ја следи својата флота и возачите во реално време со користење на различни функции на Фротком.
Classes
Португалската компанија за логистика и товарен транспорт го ажурираше сертификатот TAPA (Асоцијација за заштита на транспортни средства) од TRS3 на TRS1 и значително ги намали трошоците на флотата користејќи ги функциите на Фротком.
Classes
Фротком и овозможи на грчката компанија да ја зголеми својата продуктивност, да ги следи возачите, и да ја подобри контролата врз возилата што ги превезуваат стоките на нивните клиенти.
Classes
Искористувајќи го максимумот од карактеристиките на Фротком, оваа ирска компанија за патен транспорт може да обезбеди видливост на испораките на своите клиенти во реално време, зголемувајќи ја нивната доверба и доверба во Карго Кинг.
Classes
Италијанската дистрибутивна компанија откри дека Фротком е идеален партнер за подобрување на контролата на флотата, намалување на трошоците и зголемување на севкупната продуктивност на возниот парк.
Classes
Со помош на Фротком, LSU - Limpeza e Saneamento Urbano ги намали трошоците, ја подобри контролата врз својата флота и ја направи поефикасна. LSU – Limpeza e Saneamento Urbano е со седиште во Вијана де Луанда, Ангола и работи во управувањето со отпад повеќе од 12 години.
Classes
Фротком му овозможи на Ерл Транспорт да ја зголеми продуктивноста, да го намали времето на застој и да обезбеди сигурност и сигурност на возилата и стоките.
Classes
Со комбинирање на различни карактеристики на Фротком, Прима 91 ја оптимизираше својата продуктивност на возниот парк, ги намали трошоците и сега обезбедува подобра услуга за клиентите.
Classes
Ова упатство ќе помине низ новата апликација Fleet Manager на Фротком за паметни телефони, кој  е дизајнирана да го подобри корисничкото искуство.
Classes
Фротком API (интеграција со надворешен софтвер) и други карактеристики специјално избрани за да ги задоволат потребите на Јани-Ко Логистик, обезбедуваат повеќе увид во неговата флота и оптимизирање на продуктивноста.
Classes
Италијанската компанија за дистрибуција и логистика најде во Фротком идеален партнер за да им помогне да постигнат значителни подобрувања, особено во контролирањето на времето на возење.
Classes
Со новиот приказ на Тековно време на возење, можете да ја видите листата на сите возачи како  што е време на возење на возачите на вашата сметка, дури и оние без возило поврзани со нив во моментот.
Classes
Искористувајќи ги максимумот од карактеристиките на Фротком, перуанската дистрибутивна компанија сега може да обезбеди високо ниво на услуга и да постигне поголема продуктивност и контрола над својата флота.
Classes
Организацијата за параплегичари во Кипар (ОПАК) сега може да добие точни информации за својата флота и возачите, да ги подобри перформансите на возењето и да го следи превозот на патници во реално време, благодарение на управувањето со флотата на Фротком и следењето на возилата.
Classes
ЕПИФАНИУ, водечки снабдувач на сеопфатен спектар на материјали, вклучувајќи градежни материјали и машини, го присвои Фротком за контрола на својот возен парк и намалување на трошоците за гориво.
Classes
Функциите на Фротком и помогнаа на компанијата да ги намали трошоците за гориво и комуникација и да има увид во реално време за целиот нивни возен парк
Classes
Алармот за возачко однесување при возење може да се конфигурира за да ве предупредува  секогаш кога ќе се активира настан од возачко однесување за возење за кое било возило од вашата флота.
Classes
Со подобра контрола над своите возила и средства, словенечката компанија ги намали трошоците за гориво, заштеди време и ги надмина предизвиците за управување со возниот парк.  
Classes
Ова упатство ќе ви покаже како автоматски да ги конфигурирате алармите за да го смените статусот на возило на возилата на вашата флота.  
Classes
Алатките на Фротком беа неопходни за невладината организација (НВО) да ги намали трошоците за гориво и да обезбеди поефикасна помош за пациентите со КОВИД-19 на Кипар.
Classes
Транспортната компанија постигна значително намалување на потрошувачката на гориво и трошоците за комуникација и ги подобри своите времиња на испорака.
Classes
Компанијата има корист од целосниот систем за управување со возниот парк на Фротком за да се усогласи со законодавството за тахограф и времето на возење.
Classes
Со Фротком, компанијата сега може да добие точни информации за својата флота и товар, да ги подобри перформансите на возачите и да ја следи потрошувачката на гориво во реално време.
Classes
Фротком ја надградува својата функција на списоците со тоа што овозможува воведување на возачи на списоци засновани на класи за возачка дозвола.
Classes
Фротком ви овозможува да креирате нивоа на приоритет за аларми дефинирани од корисникот со карактеристика Ниво на приоритет.  
Classes
Достапен е збир на опции за да го контролирате и подобрите времето на возење на вашата флота со користење на правила за ограничување. Овие правила ви овозможуваат да ги пресметате најблиските возила и насоки, и за единечен возач или за возачки тим.
Classes
Искористете го максимумот од вашата инфокутија за возила во Фротком, со пристап до  дополнителни информации за активноста на вашите возачи во новиот панел за Целосно време на возење.
Classes
Branca & Vilas Boas Transportes го избра Фротком за подобро управување со својата флота, со карактеристики што овозможуваат следење на локацијата на возилото, намалување на трошоците за гориво, контрола на ограничувањата на брзината, температурите на товарот и кражба на товар.
Classes
Режим на приватност е функција во Фротком што им овозможува на возачите да го исклучуваат следењето на возилото привремено и е особено корисно за организации кои дозволуваат лична употреба на возила во компанијата.  
Classes
Можно е да добивате предупредувања од Фротком кога хардверот ќе открие настан на замор или расеаност кај возачот.
Classes
Шпанскиот специјалист за градежни работи, EXLAND собира вредни информации за патувањата на својот возен парк и товарен и истоварен товар од усвојувањето на софтверот за управување со возен парк Фротком.
Classes
Апликацијата за возачи - достапна на Google Play Store - е апликација на Фротком за професионални возачи. Таа е насочена не само на функции што се корисни од перспектива на компанијата, но особено од гледна точка на возачот.
Classes
ГПС системот за следење и управување со флотите на Фротком му овозможува на Frecciarossa Trasporti e Logisticato да ги следи своите возила 24/7, додека далечинското преземање на тахограф го заменува рачниот начин на собирање датотеки од тахографот на секое возило на Frecciarossa.
Classes
Сега можете да ги преземете тахографските датотеки од флотата преку Фротком и веднаш да ги споделите со VDO Fleet, каде што ќе бидат анализирани и извештаите испратени до вас, без стрес!
Classes
Добрите возачи се ретки, со прекумерна побарувачка во индустријата. Затоа, важна е грижата за нив. Покрај тоа, поврзувањето на истите со деловните цели ви помага да ја зголемите ефикасноста на возниот парк.
Classes
Напредната контролна табла на Фротком ви дава преглед на главните индикатори за перформанси на вашата флота, преку сеопфатен сет на графикони, мапи и мерни податоци.
Classes
Дивна го избира Фротком за да обезбеди правилно превземање на податоците од тахографот, а притоа заштедувајќи време и пари.
Classes
Со договорот на Manson Saxon се има корист врз целосниот систем за управување со флотата на Фротком за GPS следење на возила и детални извештаи за управување.
Classes
Поефикасната употреба на 70 возила на Флуиди е резултат на пионерско управување со возниот парк и софтвер за следење возила.
Classes
Видеото ќе ви покаже како истовремено да пристапите до возилата од вашата сопствена компанија и на поврзани компании, со кои исто така треба да управувате.   Фротком ви овозможува да креирате корисници кои можат истовремено да управуваат со возила од неколку сметки.
Classes
Во овој туторијал, ќе најдете како да ги следите вашите вредни приколки и други додатоци со рачно или автоматско откривање на спојување и раздвојување, како и дефинирање на кои возила и приколки ќе ја користат оваа функција.
Classes
Системот за управување со возен на Фротком и помага на Корпорацијата Корзев да ги идентификува аномалиите во својот возен парк, така што може брзо да преземе активности за подобрување на ефикасноста.  
Classes
Компанијата за патен транспорт, Оркан Импекс, го користи Фротком за да ги намали трошоците за гориво и да го подобри однесувањето на возачите.
Classes
Фротком и Алуши-Транс работат заедно за поефикасно да управуваат со операциите на возниот парк на компанијата, автоматизирање на рачните процедури кои одземаат многу време.
Classes
Фротком системот за управување со возен парк му помогна на Pre-Mix Concrete повторно да ги преиспита сите свои активности во возниот парк, подобрувајќи го однесувањето на возачите и насочувајќи ги своите операции.
Classes
Постојаната поддршка на тимот Фротком во Ангола му помогна на Макси да ја зголеми ефикасноста и да направи позитивни подобрувања во управувањето со својата флота.
Classes
Намибиската компанија за патнички транспорт користи систем за управување со возен парк на Фротком за да ги намали трошоците за гориво и да ги ублажи ризиците.
Classes
Корпорацијата Деволи има потполна доверба во Фротком за да ја оптимизира продуктивноста на возачот, да го елиминира времето на возилото и да го подобри задоволството на клиентите.
Classes
Acacia рентакар со седиште во Намибија, нуди сосема нови врвни возила, истовремено давајќи им приоритет на безбедноста и услугите на возачите за да им пружи незаборавен одмор. Цели на клиентот и предизвици
Classes
Откако почна да го користи Фротком, П2П Транспорт бележи намалување на трошоците за гориво и одржување, набљудувајќи го подобрувањето на грижата за користиниците.
Classes
Ефикасноста се зголемува насекаде со единствена контрола на возниот парк.
Classes
Македонскиот оператор за патен транспoрт извлекува веродостојни податоци за CanBus, благодарение на Фротком, а го подобрува користењето на возилото и трошоците за гориво.
Classes
Шпанската Autocares Julià имала непречена транзиција во решението за управување со возниот парк во Frotcom, подобрувајќи ја севкупната ефикасност и без да ги наруши своите бизнис прцеси.
Classes
Alternativa Tecnológica SAC го имплементираше Фротком за да ја лоцира поддршката и техничките тимови и испраќање на работните места ефикасно.
Classes
Во ова видео ќе одиме чекор по чекор за да генерираме рачен извештај. Ќе започнеме со поставување на Дневен Збирен извештај, и потоа како да го генерираме нашиот извештај.
Classes
Во ова видео ќе научите како да поставите автоматски извештај и како да го поставите на дневна основа.  
Classes
Овој туторијал ќе опфати неколку ситуации што можеби ќе ве интересираат да ги проверите, доколку имате потрошувачка на гориво над очекувањата.
Classes
Ова видео го опфаќа модулот за возачко однесување во Фротком, кој ви дава повратна информација во врска со стилот на возење на секој од вашите возачи. Со тоа, ќе можете да ги тренирате за да постигнете високи перформанси и одличен тимски дух.
Classes
Во овој туторијал ќе ви биде прикажано како да креирате тикет за следење, така што трета страна може привремено да следи едно од вашите возила. На пример, корисно е ако вашиот клиент сака да внимава на испорака на нивниот товар.
Classes
Фротком беше битен за Бетоникс за да ги следи операциите на флотата, мониторирајќи возачи, избегнувајќи кражби на бетон и намалување на трошоци.
Classes
Шпанскиот Daynpe Tranworld целосно се потпира на Фротком за да ги достигне максималната профитабилност и продолжи да расте на пазарот.
Classes
Водечките автобуси и патнички превозни компании на Канарските острови, го вработија Фротком за да го извлече најдоброто од својата флота.
Classes
Патинтер ја менаџира масивната флота користејќи Фротком, одговарајќи јасни и ефективно на побарувањата на транспортниот сектор.
Classes
Овој туторијал ќе го покрие табот за Места, како што се полето за пребарување и инфокутијата за места.    
Classes
Овој туторијал ќе го опфати табот за возила, како што се типот на возила, поставките на мапата, застапеност на боите и иконите на секое возило на возниот парк и полето за пребарување на табот.
Classes
The video will display a scenario in which you will be able to notice the segments of the line representing the path with different elements and colors. The tutorial will help you recognize each of them.
Classes
Туторијалот ќе опфати како да групирате возила или места што се премногу блиску заедно во Фротком.  
Classes
Сакате да ги знаете точните трошоци на вашиот возен парк? Дали сакате да знаете кои трошоци/км или трошоци/час треба да ги земе предвид вашата фирма? Треба ли да ги евидентирате сите трошоци на вашиот возен парк? Решението е во модулот за управување со трошоци на „фротком“.
Classes
Треба да ја следите температурата на товарот? „Фротком“ има решение.
Classes
Модулот за управување дозволува да ги известувате своите возачи за работата/задачите едноставно и ефективно. Потоа, следете како напредува секоја поединечна работа во реално време. Вашите клиенти ќе го ценат фактот што имате контрола врз секоја работа што се извршува.
Classes
Планирајте однапред и соодветно и испорачувајте им уште подобри услуги на клиентите.
Classes
Со модулот за далечинско преземање тахографски датотеки може да ги преземате тахографските датотеки од својата канцеларија, наместо да праќате некого во секое возило за да ги собере сите.
Classes
Крадењето гориво и неовластеното користење се постојан проблем во некои региони.
Classes
Ако знаете како се возат вашите возила, може да го подобрите возачкото однесување. Веднаш ќе се намалат трошоците за гориво, издувните гасови, трошоците за одржување и патните несреќи.  
Classes
Во многу фирми, возилата во возниот парк може да ги возат разни возачи, во зависност од расположливоста на возачот и на возилото.
Classes
P&M International Road Transport имплементираше Фротком и забележа заштеда од околу 15% од трошоците и 10% редукција за трошоците на гориво.
Classes
„Фротком“ е професионално, интелигентно решение за управување со флота, дизајнирано да ги контролира активностите на вашата флота. Ние не сме заборавиле и на вашите средства. „Фротком“ е подготвен да ви даде решенија за следење и следење на Вашите вредни приколки и други средства.
Classes
Кога превезувате вредна стока и треба да го контролирате пристапот до внатрешноста на полуприколката или на комбето, најдобар избор за вас е контролата на пристап на „Фротком“.
Classes
Овој труд објаснува каде да се постави уредот за следење на Фротком во возилото, имајќи ги предвид различните типови возила и најчестите препреки што ги блокираат сателитските сигнали од GPS и другите глобални сателитски системи за навигација (GNSS) што ги користи Фротком.
Classes
Овој документ ви помага да го пресметате Повратот на инвестицијата со Фротком. Тоа покажува дека со усвојувањето на Фротком, можно е значително да се подобри ефикасноста на трошоците, задоволството на клиентите и продуктивноста, истовремено намалувајќи ги времето на застој.
Classes
Frotcom International and Patinter, a Portuguese leading company in the international European transport sector, have signed an agreement for the extension of the business relationship that the two companies formed in 2007.
Classes
Can you imagine being in charge of 1500 trucks and 2000 semitrailers on a daily basis?
Classes
За осигурување на побарувачките, ИПЦ травел го избра Фротком за ефикасно следење на возилата, контрола на потрошувачка, заштеда на време  и промовирање на безбедност на патишта.
Classes
Federazione Regionale delle Misericordie della Toscana е организација во асосијација со преку 300 локални организации, добротворни цели, и цивилни центри кои оперираат во и надвор од Италијанскиот регион, кои овозможуваат интегриран цивил, медицински и итни услуги.
Classes
Sharrcem го присвои фротком како лесен начин за следење на приколиците и подобар сервис за клиентите.
Classes
Established in 1888, De Beers is the world’s leading rough diamond company with unrivaled expertise in the exploration, mining, and marketing of diamonds.
Classes
Фротком им овозможи на De Beers Exploration да достигнат врвна сигурносна полиса одговарајќи на нивната полиса.
Classes
Бали локацион стана уникат во Белгија кога одлучија да ги опремат возилата со фротком и да станат достапни на сите клиенти. За оние кои што сакаат да ги користат нивните возила во и надвор од Белгија, фротком осигурува безбедност за корисникот, возилото и робата.
Classes
Брзи изнајмувања на возила е водечки провајдер во управувањето со возилата, одржувањето, хуманитарните организации и индивидуалци во Сиера Леоне.
Classes
Scootaxi, Компанија од Косово, обезбедува такси услуги во Приштина со одлицни скутери, кои се брзи и кои се многу поевтини , окулу 1 евро по патување.
Classes
Патувајќи иљадници км, компанијата за пренос на патници Badatours инсталираше Frotcom – солуција за следење – за подобрување на перформансите на флотатаи намалување на трошковите.
Classes
Keetmanshoop Municipality вгради фротком за намалување на злоупотреба на возилата и подобра контрола на флотата.
Classes
Фротком беше инсталиран во Elysée Irrigation Ltd. За подобрување на логистиката и дистрибуцијата. Како резултат, тие исто потврдија заштеди околку сервисите на возилата и потрошувачката на гориво.
Classes
Мед Фриго, Грчка компанија за транспорт на морска храна, започна со користење на Фротком.
Classes
Some months ago, one of Frotcom Bulgaria’s customers asked how it would be possible for LKW Walter, the Austrian based full load transport company, to have access to its trucks’ positions.
Classes
Avtotransport Čampa, Словенска компанија од Ортнек, специјализирана за авто транспорт нуди одлична услуга за клиентите преку користење на Фротком.
Classes
П: Коза започнавте со користење на Frotcom? О: Фротком го користиме од 2009, веќе 3 години.  
Classes
Интер-адакс, е фамилијарен бизнис со 3 децениска традиција. Базирана во Кочевје, 50км јужно од Гл град на Словенија, компанијата започна со транспорт со само едно возило во бивша Југославија.
Classes
Оваа Португалска транспорт компанија виде огромно подобрување во ефикасноста и на флотата и на услугите за корисници, откако компанијата им се довери и ги вгради услугите на Фротком.
Classes
Exceeding 200 trailers, Modis’ fleet is responsible for transporting goods to all Sonae Distribution hypermarkets, supermarkets, and department stores in Portugal.
Classes
Dauti Transportshped е меѓународна транспортна компанија која работи во цела Европа, базирана во Скопје, Македонија. Користи фротком за подобрување на конекцијата меѓу канцеларија и возач и за доловување на моментално следење на робата за сите клиенти.
Classes
Основана во 1992,транспортна компанија со 19 годишно искуство. Во октомври 2010 го присвоија Фротком со што извршувањето на задачи стана поефикасно.
Classes
Емша Шпед, Една од водечките Македонски компании, успеа да ја намали потрошувачката на гориво користејќи го системот за управување со возилата на фротком.
Classes
Bula Trans е Македонска компанија со преку 20 годишно искуство, активно во меѓународен транспорт, градежништво и бизнис за мебел.
Classes
Ondara Logistica е Каталонска логистичка компанија која оперира со флота од 42 возила, обезбедување на интегрирани логистички и транспортира на ладни стоки на далекуопсежна мрежа на клиенти.
Classes
Од компанија со едно возилово 1992 Бал-Комерц сега брои повеќе од 30 возила. Македонска фирма која работи повеќе од 20 години со патен транспорт доловувајќи делумни, комплетни или збирни транспорти од Скандинавија и Западна Европа до македонија, Албанија, Косово и назад.
Classes
Интернационалната транспортна компанија од Словенија се потпира на Фротком за да ги менаџира ефикасно своите операции и трошкови на флотата, овозможувајќи им подобра контрола на својот бизнис.
Classes
Употребата на Фротком им помогна на Амигос Транспорт да подобро ги сфатат и научат трошоците на нивната флота и  јасен преглед на сите задачи. Амигос Транспорт Д.О.О. е Словенска компанија со седиште во Љубљана и работи на транспорт и дистрибуција на роба од 2004 година.
Classes
PIMK is a Bulgarian transportation company that works all around Europe, from Portugal to Turkey.
Classes
Зелса е шпанска компанија за транспорт која вози низ Европа и е со повеќе од 50 годишно искуство на интернационалните полиња. Предизвици на Клиентите
Classes
Постојаниот раст го доведе  BION LOGISTICA Y TRANSPORTE да ги следи додатоците преку Фротком и дотерување на операциите , со зголемување на продуктивноста, и подобрување на услугата кон клиентите.
Контактирајте не
Искористете го нашето знаење и искуство.