Калкулатор за заштеди

Пресметајте колку би можеле да заштедувате

Опишете го возниот парк

км
милји

Мора да ги пополните полињата дадени погоре за да ги пресметате резултатите.

Проценета месечна заштеда

{{ results.savings.total | number: 2 }} {{ state.currency }}

Заштеда на потрошувачката на гориво {{ results.savings.fuel.total | number:2 }} {{ state.currency }}
Заштеда на одржување {{ results.before.maintenance - results.savings.maintenance | number:2 }} {{ state.currency }}
Заштеда на абењето на гумите {{ results.before.tyre - results.savings.tyre | number:2 }} {{ state.currency }}
Поголема продуктивност {{ results.savings.productivity | number:2 }} {{ state.currency }}
Overtime saving {{ results.savings.overtime | number:2 }} {{ state.currency }}

Ќе добиете и

  • Заштеда на CO2
  • Зголемено задоволство кај клиентите
  • Почитување на законодавството (тахографи, пречекорување на брзината)
  • Помалку незгоди
  • И уште многу повеќе придобивки

Детален преглед на вашите заштеди

Овој симулатор користи некои норми и претпоставки за вашиот возен парк.
If you wish a more accurate estimate you can Check or change these assumptions

Повлечете со прстот по табелата за да видите повеќе информации
Category Пред „фротком“ Со „фротком“ Заштедувате Percentage os Savings
Заштеда на потрошувачката на гориво {{ results.before.fuel.total | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.before.fuel.total - results.savings.fuel.total | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.savings.fuel.total | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.savings.fuel.total * 100 / results.before.fuel.total | number:0 }}%
Заштеда на гориво поради намалување на километражата - - {{ results.savings.fuel.mileage | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.savings.fuel.mileage_percentage * 100 | number:0 }}%
Заштеда на гориво поради подобрено однесување (со модулот за возачко однесување) - - {{ results.savings.fuel.behavior | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.savings.fuel.behavior_percentage * 100 | number:0 }}%
Заштеда на гориво поради намалување на неактивноста - - {{ results.savings.fuel.idling | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.savings.fuel.idling_percentage * 100 | number:0 }}%
Заштеда на одржувањето {{ results.before.maintenance | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.savings.maintenance | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.before.maintenance - results.savings.maintenance | number:2 }} {{ state.currency }} {{ (results.before.maintenance - results.savings.maintenance) * 100 / results.before.maintenance | number:0 }}%
Абење на гумите {{ results.before.tyre | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.savings.tyre | number:2 }} {{ state.currency }} {{ results.before.tyre - results.savings.tyre | number:2 }} {{ state.currency }} {{ (results.before.tyre - results.savings.tyre) * 100 / results.before.tyre | number:0 }}%
Зголемена продуктивност - - {{ results.savings.productivity | number:2 }} {{ state.currency }} -
Заштеда на прекувремено работење - - {{ results.savings.overtime | number:2 }} {{ state.currency }} -
Total {{ results.savings.total | number:2 }} {{ state.currency }}
по месец

Дознајте колку заштедувате

Контактирајте не
Започнете да штедите денес.