Центар на знаење

Истражувајте ја нашата база на продлабочено знаење

Кипарската компанија се потпираше на карактеристиките на Фротком за да ја намали потрошувачката на гориво и ефикасно да ја следи својата флота возила и возачи.

 
Основана во 2004 година, SMC Joint Venture (SMC JV) е кипарска компанија која обезбедува услуги за електрично и механичко одржување. Компанијата моментално спроведува неколку проекти од ваков карактер, главно во британските сили на Кипар и Република Кипар.
 Цели и предизвици на клиентите

SMC JV бараше систем за управување со возниот парк што може да:
 
  • ги следи активностите на своето работно место,
  • обезбеди безбедност на своите вработени
  • проценете го нивниот обем на работа. 

Компанијата од Гвинеја ги подобри перформансите на својата флота со интелигентно користење на неколку карактеристики на Фротком.


Создадена во 2018 година, Агро прехрамбената индрустија (AFI) е подружница на Sonoco Group специјализирана за дистрибуција на производи на NESTLÉ во Гвинеја.

Во моментов, компанијата има 28 пик-ап возила опремени со Фротком, што се покажа како суштинска алатка за да се обезбеди ефикасност на нејзиното работење низ целата земја.
 
Цели и предизвици на клиентите
Classes
Со Фротком, кипарската компанија значително го подобри возачкото однесување на своите возачи и ја намали потрошувачката на гориво за 7%.
Classes
Откако го користи Фротком, македонската патна транспортна компанија постигна намалување од 10-15% на трошоците за гориво и го подобри времето на испорака, продуктивноста на возачот и условите за возење во својот возен парк.
Classes
Користејќи ги карактеристиките на Фротком, албанската компанија го намали времето на работа во место и ја подобри контролата врз својот возен парк, што ја прави попрофитабилна.
Classes
Користејќи го Фротком, давателот на погребални услуги во Боцвана сега има поголема видливост над својот возен парк, со што го подобрува однесувањето во возењето и перформансите на возниот парк.
Classes
Подружницата на Мот Мекдоналд во Сиера Леоне најде во Фротком доверлив партнер за постигнување на целите за управување со возниот парк, подобрување на продуктивноста на возниот парк и намалување на потрошувачката на гориво.
Classes
Со помош на Фротком, Fours Cash & Carry ги намали трошоците и ја подобри контролата врз својот возен парк, што го прави поисплатлив.
Classes
Кипарската компанија за градежни материјали се потпираше на карактеристиките на Фротком за да ги намали трошоците за одржување и ефикасно да го следи одржувањето на возилата и времето на работа во место на невниот возен парк.
Classes
Кипарската група ја подобри продуктивноста на флотата, ги намали трошоците и сега може да ја следи својата флота и возачите во реално време со користење на различни функции на Фротком.
Classes
Португалската компанија за логистика и товарен транспорт го ажурираше сертификатот TAPA (Асоцијација за заштита на транспортни средства) од TRS3 на TRS1 и значително ги намали трошоците на флотата користејќи ги функциите на Фротком.
Classes
Фротком и овозможи на грчката компанија да ја зголеми својата продуктивност, да ги следи возачите, и да ја подобри контролата врз возилата што ги превезуваат стоките на нивните клиенти.
Classes
Искористувајќи го максимумот од карактеристиките на Фротком, оваа ирска компанија за патен транспорт може да обезбеди видливост на испораките на своите клиенти во реално време, зголемувајќи ја нивната доверба и доверба во Карго Кинг.
Classes
Италијанската дистрибутивна компанија откри дека Фротком е идеален партнер за подобрување на контролата на флотата, намалување на трошоците и зголемување на севкупната продуктивност на возниот парк.
Classes
Со помош на Фротком, LSU - Limpeza e Saneamento Urbano ги намали трошоците, ја подобри контролата врз својата флота и ја направи поефикасна. LSU – Limpeza e Saneamento Urbano е со седиште во Вијана де Луанда, Ангола и работи во управувањето со отпад повеќе од 12 години.
Classes
Фротком му овозможи на Ерл Транспорт да ја зголеми продуктивноста, да го намали времето на застој и да обезбеди сигурност и сигурност на возилата и стоките.
Classes
Со комбинирање на различни карактеристики на Фротком, Прима 91 ја оптимизираше својата продуктивност на возниот парк, ги намали трошоците и сега обезбедува подобра услуга за клиентите.
Classes
Фротком API (интеграција со надворешен софтвер) и други карактеристики специјално избрани за да ги задоволат потребите на Јани-Ко Логистик, обезбедуваат повеќе увид во неговата флота и оптимизирање на продуктивноста.
Classes
Италијанската компанија за дистрибуција и логистика најде во Фротком идеален партнер за да им помогне да постигнат значителни подобрувања, особено во контролирањето на времето на возење.
Classes
Искористувајќи ги максимумот од карактеристиките на Фротком, перуанската дистрибутивна компанија сега може да обезбеди високо ниво на услуга и да постигне поголема продуктивност и контрола над својата флота.
Classes
Организацијата за параплегичари во Кипар (ОПАК) сега може да добие точни информации за својата флота и возачите, да ги подобри перформансите на возењето и да го следи превозот на патници во реално време, благодарение на управувањето со флотата на Фротком и следењето на возилата.
Classes
ЕПИФАНИУ, водечки снабдувач на сеопфатен спектар на материјали, вклучувајќи градежни материјали и машини, го присвои Фротком за контрола на својот возен парк и намалување на трошоците за гориво.
Classes
Функциите на Фротком и помогнаа на компанијата да ги намали трошоците за гориво и комуникација и да има увид во реално време за целиот нивни возен парк
Classes
Со подобра контрола над своите возила и средства, словенечката компанија ги намали трошоците за гориво, заштеди време и ги надмина предизвиците за управување со возниот парк.  
Classes
Алатките на Фротком беа неопходни за невладината организација (НВО) да ги намали трошоците за гориво и да обезбеди поефикасна помош за пациентите со КОВИД-19 на Кипар.
Classes
Транспортната компанија постигна значително намалување на потрошувачката на гориво и трошоците за комуникација и ги подобри своите времиња на испорака.
Classes
Компанијата има корист од целосниот систем за управување со возниот парк на Фротком за да се усогласи со законодавството за тахограф и времето на возење.
Classes
Со Фротком, компанијата сега може да добие точни информации за својата флота и товар, да ги подобри перформансите на возачите и да ја следи потрошувачката на гориво во реално време.
Classes
Branca & Vilas Boas Transportes го избра Фротком за подобро управување со својата флота, со карактеристики што овозможуваат следење на локацијата на возилото, намалување на трошоците за гориво, контрола на ограничувањата на брзината, температурите на товарот и кражба на товар.
Classes
Шпанскиот специјалист за градежни работи, EXLAND собира вредни информации за патувањата на својот возен парк и товарен и истоварен товар од усвојувањето на софтверот за управување со возен парк Фротком.
Classes
ГПС системот за следење и управување со флотите на Фротком му овозможува на Frecciarossa Trasporti e Logisticato да ги следи своите возила 24/7, додека далечинското преземање на тахограф го заменува рачниот начин на собирање датотеки од тахографот на секое возило на Frecciarossa.
Classes
Дивна го избира Фротком за да обезбеди правилно превземање на податоците од тахографот, а притоа заштедувајќи време и пари.
Classes
Со договорот на Manson Saxon се има корист врз целосниот систем за управување со флотата на Фротком за GPS следење на возила и детални извештаи за управување.
Classes
Поефикасната употреба на 70 возила на Флуиди е резултат на пионерско управување со возниот парк и софтвер за следење возила.
Classes
Системот за управување со возен на Фротком и помага на Корпорацијата Корзев да ги идентификува аномалиите во својот возен парк, така што може брзо да преземе активности за подобрување на ефикасноста.  
Classes
Компанијата за патен транспорт, Оркан Импекс, го користи Фротком за да ги намали трошоците за гориво и да го подобри однесувањето на возачите.
Classes
Фротком и Алуши-Транс работат заедно за поефикасно да управуваат со операциите на возниот парк на компанијата, автоматизирање на рачните процедури кои одземаат многу време.
Classes
Фротком системот за управување со возен парк му помогна на Pre-Mix Concrete повторно да ги преиспита сите свои активности во возниот парк, подобрувајќи го однесувањето на возачите и насочувајќи ги своите операции.
Classes
Постојаната поддршка на тимот Фротком во Ангола му помогна на Макси да ја зголеми ефикасноста и да направи позитивни подобрувања во управувањето со својата флота.
Classes
Намибиската компанија за патнички транспорт користи систем за управување со возен парк на Фротком за да ги намали трошоците за гориво и да ги ублажи ризиците.
Classes
Корпорацијата Деволи има потполна доверба во Фротком за да ја оптимизира продуктивноста на возачот, да го елиминира времето на возилото и да го подобри задоволството на клиентите.
Classes
Acacia рентакар со седиште во Намибија, нуди сосема нови врвни возила, истовремено давајќи им приоритет на безбедноста и услугите на возачите за да им пружи незаборавен одмор. Цели на клиентот и предизвици
Classes
Откако почна да го користи Фротком, П2П Транспорт бележи намалување на трошоците за гориво и одржување, набљудувајќи го подобрувањето на грижата за користиниците.
Classes
Ефикасноста се зголемува насекаде со единствена контрола на возниот парк.Основана пред 25 години како замисла на визионерскиот инвеститор MamadouSalio
Classes
Македонскиот оператор за патен транспoрт извлекува веродостојни податоци за CanBus, благодарение на Фротком, а го подобрува користењето на возилото и трошоците за гориво.
Classes
Шпанската Autocares Julià имала непречена транзиција во решението за управување со возниот парк во Frotcom, подобрувајќи ја севкупната ефикасност и без да ги наруши своите бизнис прцеси.
Classes
Alternativa Tecnológica SAC го имплементираше Фротком за да ја лоцира поддршката и техничките тимови и испраќање на работните места ефикасно.
Classes
Фротком беше битен за Бетоникс за да ги следи операциите на флотата, мониторирајќи возачи, избегнувајќи кражби на бетон и намалување на трошоци.
Classes
Шпанскиот Daynpe Tranworld целосно се потпира на Фротком за да ги достигне максималната профитабилност и продолжи да расте на пазарот.
Classes
Водечките автобуси и патнички превозни компании на Канарските острови, го вработија Фротком за да го извлече најдоброто од својата флота.
Classes
Патинтер ја менаџира масивната флота користејќи Фротком, одговарајќи јасни и ефективно на побарувањата на транспортниот сектор.
Classes
P&M International Road Transport имплементираше Фротком и забележа заштеда од околу 15% од трошоците и 10% редукција за трошоците на гориво.
Classes
Frotcom International and Patinter, a Portuguese leading company in the international European transport sector, have signed an agreement for the extension of the business relationship that the two companies formed in 2007.
Classes
Can you imagine being in charge of 1500 trucks and 2000 semitrailers on a daily basis?
Classes
За осигурување на побарувачките, ИПЦ травел го избра Фротком за ефикасно следење на возилата, контрола на потрошувачка, заштеда на време  и промовирање на безбедност на патишта.
Classes
Federazione Regionale delle Misericordie della Toscana е организација во асосијација со преку 300 локални организации, добротворни цели, и цивилни центри кои оперираат во и надвор од Италијанскиот регион, кои овозможуваат интегриран цивил, медицински и итни услуги.
Classes
Sharrcem го присвои фротком како лесен начин за следење на приколиците и подобар сервис за клиентите.
Classes
Established in 1888, De Beers is the world’s leading rough diamond company with unrivaled expertise in the exploration, mining, and marketing of diamonds.
Classes
Фротком им овозможи на De Beers Exploration да достигнат врвна сигурносна полиса одговарајќи на нивната полиса.
Classes
Бали локацион стана уникат во Белгија кога одлучија да ги опремат возилата со фротком и да станат достапни на сите клиенти. За оние кои што сакаат да ги користат нивните возила во и надвор од Белгија, фротком осигурува безбедност за корисникот, возилото и робата.
Classes
Брзи изнајмувања на возила е водечки провајдер во управувањето со возилата, одржувањето, хуманитарните организации и индивидуалци во Сиера Леоне.
Classes
Scootaxi, Компанија од Косово, обезбедува такси услуги во Приштина со одлицни скутери, кои се брзи и кои се многу поевтини , окулу 1 евро по патување.
Classes
Патувајќи иљадници км, компанијата за пренос на патници Badatours инсталираше Frotcom – солуција за следење – за подобрување на перформансите на флотатаи намалување на трошковите.
Classes
Keetmanshoop Municipality вгради фротком за намалување на злоупотреба на возилата и подобра контрола на флотата.
Classes
Фротком беше инсталиран во Elysée Irrigation Ltd. За подобрување на логистиката и дистрибуцијата. Како резултат, тие исто потврдија заштеди околку сервисите на возилата и потрошувачката на гориво.
Classes
Мед Фриго, Грчка компанија за транспорт на морска храна, започна со користење на Фротком.
Classes
Some months ago, one of Frotcom Bulgaria’s customers asked how it would be possible for LKW Walter, the Austrian based full load transport company, to have access to its trucks’ positions.
Classes
Avtotransport Čampa, Словенска компанија од Ортнек, специјализирана за авто транспорт нуди одлична услуга за клиентите преку користење на Фротком.
Classes
П: Коза започнавте со користење на Frotcom? О: Фротком го користиме од 2009, веќе 3 години.  
Classes
Интер-адакс, е фамилијарен бизнис со 3 децениска традиција. Базирана во Кочевје, 50км јужно од Гл град на Словенија, компанијата започна со транспорт со само едно возило во бивша Југославија.
Classes
Оваа Португалска транспорт компанија виде огромно подобрување во ефикасноста и на флотата и на услугите за корисници, откако компанијата им се довери и ги вгради услугите на Фротком.
Classes
Exceeding 200 trailers, Modis’ fleet is responsible for transporting goods to all Sonae Distribution hypermarkets, supermarkets, and department stores in Portugal.
Classes
Dauti Transportshped е меѓународна транспортна компанија која работи во цела Европа, базирана во Скопје, Македонија. Користи фротком за подобрување на конекцијата меѓу канцеларија и возач и за доловување на моментално следење на робата за сите клиенти.
Classes
Основана во 1992,транспортна компанија со 19 годишно искуство. Во октомври 2010 го присвоија Фротком со што извршувањето на задачи стана поефикасно.
Classes
Емша Шпед, Една од водечките Македонски компании, успеа да ја намали потрошувачката на гориво користејќи го системот за управување со возилата на фротком.
Classes
Bula Trans е Македонска компанија со преку 20 годишно искуство, активно во меѓународен транспорт, градежништво и бизнис за мебел.
Classes
Ondara Logistica е Каталонска логистичка компанија која оперира со флота од 42 возила, обезбедување на интегрирани логистички и транспортира на ладни стоки на далекуопсежна мрежа на клиенти.
Classes
Од компанија со едно возилово 1992 Бал-Комерц сега брои повеќе од 30 возила. Македонска фирма која работи повеќе од 20 години со патен транспорт доловувајќи делумни, комплетни или збирни транспорти од Скандинавија и Западна Европа до македонија, Албанија, Косово и назад.
Classes
Интернационалната транспортна компанија од Словенија се потпира на Фротком за да ги менаџира ефикасно своите операции и трошкови на флотата, овозможувајќи им подобра контрола на својот бизнис.
Classes
Употребата на Фротком им помогна на Амигос Транспорт да подобро ги сфатат и научат трошоците на нивната флота и  јасен преглед на сите задачи. Амигос Транспорт Д.О.О. е Словенска компанија со седиште во Љубљана и работи на транспорт и дистрибуција на роба од 2004 година.
Classes
PIMK is a Bulgarian transportation company that works all around Europe, from Portugal to Turkey.
Classes
Зелса е шпанска компанија за транспорт која вози низ Европа и е со повеќе од 50 годишно искуство на интернационалните полиња. Предизвици на Клиентите
Classes
Постојаниот раст го доведе  BION LOGISTICA Y TRANSPORTE да ги следи додатоците преку Фротком и дотерување на операциите , со зголемување на продуктивноста, и подобрување на услугата кон клиентите.
Контактирајте не
Искористете го нашето знаење и искуство.