Обука на возачи

Најблиску е да се биде внатре во возилото.

Замислете да седите рамо до рамо со секој возач во вашиот возен парк. Замислете да го правите тоа без да ја напуштите канцеларијата. Ова е токму она што го прави модулот за обука на возачот за вас.

Модулот за обука на возачи на Фротком ви нуди уникатни сознанија за да следите како се возат вашите возила.
 
Ќе можете да видите, во реално време или во кој било момент во минатото, како точно се возело секое возило.

Собраните податоци вклучуваат* параметри како што се позицијата на педалот на гас и сопирачката, моменталната брзина, забавувачот, вртежниот момент, брзината на моторот и многу други.

* Точната листа на параметри зависи од марката и моделот на возилото. Ве молиме контактирајте со нас за повеќе информации.

Модулот за обука на возачот започнува со собирање многу различни типови на CANBus податоци (преку услугата Проширена колекција на CANBus на Фротком), покрај режим на следење секунда по секунда (Фротком следење во реално време).
 
Во модулот Обука за возачи, имате неколку алатки за работа со:

● Креирај сесии за обука на возачи - Може да изберете која било рута, извршена во минатото или што се извршува сега. За нив, Фротком ви дозволува да креирате Сесии за обука на возачот, во кои сите параметри се собираат и подготвуваат за визуелизација.

● Визуелизирајте ги сесиите за обука на возачите - Откако ќе изберете сесија, ќе ја видите таблата за обука на возачот, каде што имате пристап до повеќе податоци за таа сесија: позициите на возилото на мапата; уличен поглед; главни dash параметри, заедно со просеци и вкупни збирки; и графикони со сите параметри.

● Контрола на временската линија – Ќе можете да ја контролирате временската линија на сесијата како на кое било видео. Ова ви овозможува да се фокусирате на одреден дел што треба да го испитате со дополнителни детали.

● Приспособени графикони – Можете да користите сопствени приспособени графикони, со најмногу 4 променливи во секој графикон. Ова го прави многу лесно визуелно да се споредат неколку параметри во исто време (на пр. Брзина на моторот наспроти вртежен момент или Брзина на мотор наспроти брзина)

● Спореди – Погледнете како различни возила/возачи ја извршувале истата рута. Врз основа на проверката на сесиите за возење, конечно ќе можете да разберете зошто некои трошеле повеќе гориво, а други помалку.

Главни карактеристики
• Снимање податоци од возилото во реално време (преку режимот за следење во реално време на Фротком).
• Опширен список на собрани параметри, вклучувајќи ја положбата на педалот за гас и сопирачката, моменталната брзина, забавувачот, вртежниот момент, брзината на моторот, тежината и надворешната температура.
• Снимање на сесии за возење, врз основа на сегашни патувања или минати.
• Достапни се неколку алатки за анализа на секоја сесија на возење: мапа, приказ на улица, цртичка со различни индикатори и повеќе графикони.

Контактирајте не
Обучете ги вашите возачи на работа со дел од трошоците.

Бенефиции

Дознајте во детали како се возат возилата

Никогаш порано не сте имале толку многу информации во реално време за точниот начин на кој се вози секое возило.

Лесно идентификувајте каде може да се подобри возењето

Ќе можете да препознаете што точно може да биде неточно во стилот на возење. Не само врз основа на статистика, туку на набљудување од секунда во секунда.

Обучете ги машиновозачите на работното место со дел од трошоците

Обуката за возачи на Фротком е одлична алатка за вашите возачи и продолжете да се подобрувате без да морате да ги обучувате на лице место. Можете да ги обучите сите без потреба од скапи и непродуктивни курсеви за обука. Размислете за тоа што значи ова во однос на трошоците и продуктивноста.

Покажете им на вашите возачи што треба да се подобри

Ќе можете да им го покажете „видеото“ за тоа што точно се случило. Точниот момент и место.

Помогнете им на неискусните возачи од далечина

Имате неискусни возачи? Ќе можете веднаш да ги забележите помалку искусните и да ги обучувате на дневна или неделна основа.

Намалување на трошоците и зголемување на продуктивноста

Со зголемување на перформансите во возењето на вашите возачи на доследен начин, ќе можете да ги намалите трошоците за гориво и одржување на вашата флота, а истовремено да ја подобрите продуктивноста.

Дознајте што се случило во случај на сообраќајна несреќа

Ќе можете повторно да ја разгледате ситуацијата така што на многу детална основа (приближно еднаш во секунда) ќе ги проверите маневрите во возењето во моментот на несреќата.

Serviroad - Frotcom

"Трошоците за гориво се еден од најголемите трошоци за менаџерите на возниот парк. Со ефективна обука на возачот, користејќи го Фротком за обука за возачи, ја подобривме потрошувачката на гориво, што значи дека добиваме повеќе гориво за нашите пари, со подобра потрошувачка на гориво."

Ное Бернардес (Noé bernardes)
„TAPA“ Контролор и советник за безбедност
-
Serviroad - Portugal