Апликација за возачи

Вклучете ги вашите возачи во вашиот бизнис и зголемете ја безбедноста и продуктивноста на возачот.

Вашите возачи се многу важен дел од вашата деловна активност. Фер е само тоа што тие добиваат некои предности од решението за управување со флота.

Апликацијата за возачи им дава на вашите возачи информации за секое патување што го направиле, вклучувајќи го и однесувањето на возењето.

Апликацијата за возачи ви помага да ги задржите вашите најдобри возачи со тоа што ќе ги вклучите во вашата организација и ќе им ги обезбедите алатките што им се потребни за безбедно и ефикасно работење.

Со обезбедување на овие информации на возачите, тие ќе ги имаат истите информации кои што ги гледате вие во канцеларијата, за тоа кои патеки ги поминале, нивната километража по патување, потрошувачка на гориво и резултат на возење, меѓу другото.

Покрај тоа, возачите ќе имаат подобра контрола на нивната приватност. Ако вашата компанија дозволува користење на возилата на возниот парк за лични патувања, возачите можат да наведат кои патувања се приватни. Севкупните податоци ќе продолжат да се собираат, но деталните патувања нема (ова е GDPR барање)

Апликацијата за возачи на Фротком им помага на вашите возачи да одговорат на следниве прашања:

 • Што можам да направам за да ја подобрам безбедноста при возењето?
 • Може ли да ја контролирам сопствената приватност?
 • Како се развива мојата безбедност при возење со текот на времето?
 • Која е просечната ефикасност на горивото на моите патувања? И како можам да се подобрам?
 • Колку километри / милји патував?
 • Кое беше вкупното време на возење?

Штом вашата компанија одлучи да ја направи достапна Апликацијата за возачи на Фротком за вашите возачи, таа е всушност прилично едноставна.

Прво што треба да поставите во делот Администрација е на кои возачи сакате да им дадете пристап, како и кои функции ќе бидат достапни (патувања, возачко однесување и / или режим на приватност).

Апликацијата за возач е достапна за преземање во Play Store на Google. Возачите мора да ја преземат на своите телефони.

Потоа, вашите возачи ќе добијат на своите Android паметни телефони СМС-порака со првично корисничко име и код што ќе ги користат за да се регистрираат за прв пат. После тоа, возачите ќе ги дефинираат сопствените лозинки.

Апликацијата е всушност прилично едноставна и јасна за употреба. Автоматски ќе собира податоци од центарот за податоци на Фротком, кога е достапен и ќе ги направи достапни преку убав пакет на мапи, табели и списоци.

Белешка: Апликацијата за возачи бара употреба на мобилни податоци. Иако потрошувачката е мала, проверете дали вашите возачи користат план за податоци на компанијата или се информирани за потенцијалните дополнителни трошоци со комуникациите.

Главни карактеристики:
 

 • Изберете возила и средства
 • Информации за извршени патувања:
  • Рута и оддалеченост
  • Време на започнување и завршување, времетраење
  • Време на возење, времетраење на пауза и време на работа во место
  • Просечна и максимална брзина
  • Максимум вртежи во минута
  • Потрошувачка на гориво (доколку е достапно)
 • Креирајте место во Фрортком засновано на вашата моментална локација
 • Време на возење, редовни и намалени периоди на дневен одмор, паузи и амплитудата (засновано на EC 561)
 • Електронски дневник
 • Еволуција на резултатите од возењето
 • Активирање / деактивирање на режимот на приватност
 • Конверзација - опција за возачите да комуницираат со Канцеларијата, Одделенијата, Сегментите и другите Возачи.
 • Генерички форми - Возачите можат да испраќаат, зачувуваат и прегледуваат генерички форми разменети со Канцеларијата.
 • Работни места - Менаџерите на возен парк можат да испраќаат до возачите работни нарачки, услуги или товари, во зависност од активноста на вашата компанија
 • Форми за задачи - форми поврзани со специфични задачи
Контактирајте не
Почнете да користите „фротком“. Со задоволство ќе ви помогнеме!

Бенефиции

Подобрете ја безбедноста на вашите возачи

Вашите возачи ќе имаат директен пристап до сопствената историја на патувања и перформанси. Тие веднаш ќе видат кога и како може да се подобри нивното возење за да се подобри безбедноста при возење и да се намали потрошувачката на гориво.

Чувајте ги информациите безбедно

Пристапот до информации секогаш се контролира според политиката на вашата компанија. Вие одлучувате кои опции се достапни и за кои возачи, така да можете да ги задржите картичките поблиску до градите или да следите стратегија на отворена книга. Од вас зависи.

Динамичко дополнување на информации

Информациите за секое патување се ставаат на располагање на возачите непосредно по завршувањето на патувањето. Веднаш по завршувањето на патувањето е совршен момент за вашите возачи да ја проверат апликацијата.

Вклучете ги вашите возачи во целите на вашиот бизнис и наградете ги нивните достигнувања

Повеќе не треба да чекате до крајот на месецот за да им ги предадете на вашите возачи извештаите за однесувањето при возење со препорачаните подобрувања. Со апликацијата за возачи, вашите возачи ќе имаат скоро непосреден фидбек, вклучително и збир на препораки засновани на набљудуваното однесување во возењето.

Усогласете се со законската регулатива

Модулот Електронски дневник воведува начин за снимање на дневните активности на возачот, слично на тахографот, за да се задржи усогласеноста со најновото португалско законодавство.