Управување со повеќе флоти

Едно единствено системско решение за управување со возни паркови со поддоговори.

Вие сте менаџер на возниот парк во компанија за превоз на патници.

Имате своја сопствена флота на возила и исто така неколку флоти со поддоговори за управување.

Сакате да имате глобален приказ на сите возила и точно да знаете што можете да барате од вашата флота и подизведувачки возила, без потреба да ги менувате сметките за да видите што се случува со секоја флота.

Управувањето со повеќе флоти на Фротком е развиено за компании како Вашите. Тој е наменет за патнички / логистички компании со флоти со поддоговори, кои сакаат да го следат сообраќајот на своите подизведувачи преку единствен систем.

Управувањето со повеќе флоти ви овозможува:
 

 • Гледајте ги истовремено вашите возила и поддоговорните возила преку еден систем
 • Пристапете до локацијата, активностите и достапноста на сите ваши возила и средства
 • Примајте известувања кога нешто не е во ред
 • Стапете во интеракција со вашите и возачите на вашите подизведувачи преку пораки
 • Имаат пристап до корисни извештаи за управување со возен парк на поддоговорните флоти

Фротком ви овозможува да креирате корисници кои истовремено можат да управуваат со возила од неколку сметки. Ова се корисници на повеќе флоти.

Корисниците на повеќе флоти можат да имаат истовремен пристап до возилата на сопствените компании и возила на здружени компании.

Управувањето со повеќе флоти на Фротком им овозможува на корисниците на повеќе флоти пристап до следните операции и делови од Фротком:

ГПС следење на возен парк
Погледнете каде се наоѓаат и активностите на сите или дел од возилата и детални информации за секое возило, вклучувајќи ја и најновата активност и патеката.

Аларми на возен парк
Бидете известени кога нешто не е во ред со возилата во вашиот возен парк или со поддоговорните возила.

Комуникација со возачите
Комуницирајте со возачите преку пораки.

Извештаи за управување со возен парк
следните извештаи се достапни во режимот за управување со повеќе флоти:
 

 • Дневен збирен извештај
 • Извештај за виртуелна километража (ГПС)
 • Извештај за врата
 • Извештај за аларми за отворена врата
 • Извештај за неадекватна температура​
 • Извештај за дигитални влезови
 • CANBus извештај
 • Извештај за аналоген влез
 • Извештај за состаноци
 • Извештај за работата на печат
 • CANBus - извештај за работата на возачот
 • Извештај за температура
Контактирајте не
Почнете да користите „фротком“. Со задоволство ќе ви помогнеме!

Бенефиции

Оптимизирајте операции

Едноставно проверете ги перформансите и што треба да се корегира или да се подобри и во вашиот возен парк и во поддоговорните возни паркови.

Подобар начин за комуникација

Текст на возачите, и примање текстови за возврат - поедноставно, појасно и посигурно, додека водат евиденција за сите направени комуникации.

Подобро планирање на бизнисот

Познајте точно што можете да побарате од вашиот возен парк и под-договорни возила.

Pavi Trans - Macedonia

„Нашето искуство со 'фротком' е плодоносно и можам без двоумење да кажам дека ја остваривме целта. Можам без сомнеж да кажам дека 'фротком' е навистина најдобра алатка за ГПС-лоцирање на возниот парк!“

Зоран Јовев
Извршен директор
-
Pavi Trans - North Macedonia