Faqs

Прелистајте ги наашите Најчесто поставувани прашања

Се што треба да знаете пред да започнете со користење на Фротком

Основна функционалност
Vehicle tracking system - Frotcom

Како работи системот за следење на возилата?

Во секое возило е инсталирана мала единица која содржи ГПС уред за следење. Уредот е поврзан со акумулаторот на возилото. Оваа единица ви овозможува да го следите движењето на сите возила: каде се, каде биле, кога го започнале патувањето, каде застанале и колку долго. Користејќи го било кој веб-пребарувач или Фротком Апликација за управување со возен парк, можете да пристапите до сите информации за вашата флота. За повеќе информации за сите карактеристики на Фротком, посетете го делот Карактеристики.

Инсталација
GPS tracker device installation

Дали ќе има дупчење или оштетување на возилото за да се инсталира ГПС уредот за следење?

Не, не е неопходно да се дупчи или да се оштети возилото за инсталација на ГПС уредот за следење.

Classes

Да. Фротком обезбедува усогласеност со GDPR (Општа регулатива за заштита на податоците) со законодавството што е на сила за заштита на податоците и приватноста, со конфигурирање на своите процеси за да обезбеди ефикасни одговори на барањата за пристап и консултација на личните податоци, како и надградби, промени, или доставување на податоци во заеднички и структуриран формат, доколку е применливо.

Classes

Фротком може да користи неколку различни методи за автоматска идентификација на возачот, како што се ibutton читачот, RFID читач на картички, возачките картички за тахограф, или најавувањето на Управувањето со работната сила. Секое од овие ви овозможува да водите сметка кој возач бил доделен на било кое дадено патување.

Classes

Ве молиме проверете ја листата на земји каде што е достапен Фротком во делот Фротком ширум светот, или контактирајте не за информации за вашиот најблизок Фротком партнер.

Classes

Ве молиме проверете дали вашата компанија го користи системот за следење на возила за да ги следи возилата, а не поединците. Секогаш известувајте ги возачите дека ги пратите возилата. Ако ги следите овие две правила, не треба да имате проблем. Сепак, за да бидете 100% сигурни, ве молиме проверете ја вашата локална регулатива за следење на возила.

Classes

Во зависност од точниот модел што се користи, единиците имаат приближно 7cm x 4cm x 2cm. Обично, ГПС уредот за следење е сокриен, од безбедносни причини.

Classes

Пополнете го образецот под делот Станете Партнер.

Classes

Фротком е дистрибуиран во повеќе од 40 земји низ целиот свет, преку мрежа на високо квалификувани овластени партнери на Фротком. Проверете ги сите придобивки од тоа да бидете партнер во Фротком и како можете да станете, во делот Станете Партнер.

Classes

Да. Фротком е во согласност со ЕЛД законодавството (Електронски уред за најавување) и ви овозможува да го поедноставите управувањето со времето на возење во рамките на регулираните ограничувања на ЕЛД (ЧУ - часови на услуга), со што ќе можете полесно да одлучите кој возач може да биде доделен на нова задача без да ризикувате повреди а тоа да резултира со казни.

Classes

Системот за управување со гориво користи сензори за нивото на гориво во резервоарите на камионите. Фротком може да користи неколку типови и марки на сензори за нивото на гориво, со различна точност и големини. Фротком трајно го следи нивото на гориво во резервоарите. Секоја флуктуација на ниво на гориво се анализира за да се открие операција на полнење или празнење (кражба или други причини за губење на горивото).

Classes

Паничните копчиња овозможуваат возачите да предизвикаат тревога во итна ситуација. Тоа е многу едноставна постапка. Додека се соочуваат со закана, возачите можеби нема да можат да ги користат своите телефони за да повикаат помош, но лесно можат да го притиснат скриеното копче за паника без да бидат видени од насилникот.

Classes

Ве молиме контактирајте не. Ние ќе генерираме нова лозинка за вас.

Classes

Фротком нуди повеќе од 30 различни типови аларми на флота, вклучувајќи и Надмината брзина, Температура на моторот, Отворена врата, Панично копче, Ниво на гориво, Употреба на патот, Излез од зона, Грешка во тахограф, и многу други. Можете да наведете различни нивоа на аларми и да известите различни луѓе.

Classes

Можете да изберете од голем број на различни типови на извештаи кои се однесуваат на сите видови на активности поврзани со флотата. Ќе најдете збирни извештаи што ви ги покажуваат фундаменталните информации, како и специјализирани извештаи на возниот парк, кои се однесуваат на специфични проблеми, како што е управувањето со горивото или возачкото однесување. Повеќе информации за извештаите на Фротком се достапни во делот Карактеристики.

Classes

Комуникациите се вклучени за националната територија. По избор, системот ќе работи и во сите други земји. Ве молиме контактирајте не за дополнителни информации.

Classes

Да, има. Ќе има обука за инсталација на возила, за употреба на Фротком и деловни информации. Прво, вашата компанија мора да аплицира за да стане овластен партнер на Фротком. Откако ќе ја добиеме вашата апликација, ќе ви ги испратиме сите информации за обука. Пополнете го образецот за апликација достапен во Станете Партнер.

Classes

Не, освен ако не им го дадете вашето лично корисничко име и лозинка.

Classes

Не. Се што треба за да пристапите до Фротком е интернет врска и веб-пребарувач или Фротком апликација за паметни телефони.

Classes

Не, неопходна е GSM мрежа за испраќање на податоци од возилото до центарот за податоци во Фротком.

Classes

Инсталацијата обично трае 30 минути или помалку во зависност од карактеристиките на возилото. Дополнителните додатоци може да бараат повеќе време.

Контактирајте не
Драго ни е да ви помогнеме.