Патен транспорт

Фирмите за камионски превоз или пренос вршат патен транспорт. Неопходно е да се управува со нивните возни паркови за да се контролираат трошоците и за да бидат конкурентни на пазарот.

Патен транспорт вршат фирмите за камионски превоз или пренос, или независно, во директна соработка со клиентот, или преку шпедитери или превозници. Возилата најчесто се состојат од трактор и од прикачена полуприколка.

Обично има многу строги прописи за работењето на овие возила, вклучувајќи и превезување на опасни материјали и ограничувања на времетраењето на возењето во Европа (работни часови во САД).

Поради високата потрошувачка на гориво на овие возила, фирмите за камионски превоз посветуваат особено внимание на сите фактори што може да влијаат врз потрошувачката, вклучувајќи го возачкото однесување, оптимизирањето на рутите, неактивноста или крадењето гориво.

Поврзани решенија

„Фротком“ е целосен пакет. Нашиот софтвер ги содржи сите карактеристики што ви требаат за да управувате со возниот парк, сеедно во која индустриска гранка работите. Откријте како може да ви помогнеме. 
Dyrrahsped - Albania

Со Фротком успеавме да ги идентификуваме возилата со работа во место на моторот при истовар, што беше причина за високите трошоци за компанијата. Севкупно, го намаливме времето на мирување за 50%.

Mentor Markja
Оперативен менаџер на Dyrrahsped
-
Dyrrahsped - Albania

Запознајте се со нашите клиенти

Fratelli Foppiani Transporti
Italy
Road transportation
Anrutrans
Spain
Road transportation
Transportes Figueiredo
Portugal
Road transportation
Transber
Peru
Road transportation
Central Truck and Plant Repairs
Ireland
Road transportation
Sarp Intermodal
Bulgaria
Road transportation
Arcadia Cargo
Greece
Road transportation
Контактирајте не
Откријте решенија на Фротком за флоти за патен транспорт.