Партнери за интеграција

Откријте ги системите кои се веќе интегрирани со Фротком.

Фротком нуди широк спектар на интеграции за испраќање и примање на потребните податоци од надворешни системи. Ние сме партнери со водечки ИТ системи во транспортната и логистичката индустрија. Ние, исто така, се интегрираме со Човечки ресурси, Наплата или ERP софтвер. Продолжете да читате за да видите со кого веќе се интегрираме и да не контактирате доколку ви требаат повеќе информаци за Фротком API.

VDO Fleet

VDO Fleet е 'cloud' базиран систем кој содржи алатки за анализирање на тахограф. Со оваа интеграција, можете автоматски да ги испратите на VDO Fleet сите датотеки од тахографот добиени преку услугата за далечинско преземање на Тахограф.

VDO

Truckcontroller

Truckcontroller е дигитална платформа која содржи алатки за анализа на тахограф. Со оваа интеграција, можете автоматски да ги испратите на Truckcontroller сите тахографски датотеки примени преку услугата Далечинско преземање на тахограф.

Truckcontroller

БГ Патарина

Од 1 Март 2020 година, воведен е електронски систем за наплата на патарина на вкупно 3,115 км делници од бугарската патна мрежа. Со оваа интеграција, Фротком може да воспостави интеграција со DToll, која е апликација развиена и во сопственост на DAK-22 (Давател на декларации за патарина) која собира податоци за возилото, а потоа ги доставува до Национален давател на услуги (НДУ). Наплатата на патарината се врши автоматски и нема потреба возачите да застанат некаде за да плаќаат.<br />
 

BG-Toll

Ху-Го

Од 1 Јули 2013 година, електронскиот систем за патарина заснован на далечина (ДТС) е воведен на вкупно 7.000 км назначени определени делници од унгарската јавна патна мрежа (автопати, патишта, главни рути). Ако вашите возила патуваат по овие патишта со ГПС уред од Фротком, ХУ-ГО може автоматски да ги наплати трошоците за извозениот дел.

HU-GO

Тимоком

Тимоком е ИТ давател на услуги за европската транспортна индустрија. Тоа е едно од најголемите места за превоз на товар и камиони. Фротком разви интеграција што им овозможува на партнерите за транспорт во Тимоком, опремени со Фротком, да ги овластат позициите на нивното возило да им бидат достапни на своите клиенти преку системот Тимоком.

Timocom

DHL - СатМарс

DHL е лидер на глобалниот пазар во индрустријата за логистика. Фротком е интегриран со DHL преку СатМарс. СатМарс го повикува Фротком API периодично, за секоја сметка, и ја добива тековната локација на сите возила вратени од поставениот филтер.

DHL

DHL - Флота ограда

DHL е лидер на глобалниот пазар во индустријата за логистика. Фротком е интегриран со DHL преку флота ограда, систем што го користи DHL за превозници. Испратените податоци вклучуваат сензори за локација, брзина, наслов, километража, температура и врата.

DHL

Гефко

Гефко е светски експерт за решенија на ланецот на снабдување и европски лидер во автомобилската логистика. Компанијата нуди патен, воздушен, железнички и океански транспорт, како и шпедиција, амбалажа и услуги за складирање. Фротком има развиено интеграција со Гефко.

Gefco

ЛКВ Валтер

ЛКВ Валтер е европска организација за целосен транспорт на пат и во комбиниран превоз низ цела Еропа и до/од Русија, Централна Азија, Блискиот исток и Северна Африка. Фротком има развиено интеграција што ви овозможува да ги испраќате податоците за следење на возилото преку веб-услугата на Фротком. Фротком е сертифициран од ЛКВ Валтер како систем за следење компатибилен со нивниот систем за внатрешно следење на утоварите.

LKW Walter

Shippeo

Shippeo е водечка платформа за видливост на ланецот на снабдување во Европа, давајќи им на компаниите брз пристап до информации за предвидливо и реално време за сите нивни испораки. Интеграцијата на Фротком со Shippeo им овозможува на клиентите да ги видат податоците за следење на возилото на Фротком во системот на Shippeo.

Shippeo

Монитор за замор на возачот - MR688

Фротком е интегриран со системот MR688 за Монитор за замор на возачот од Care Drive. Со овој систем, можно е да добивате предупредувања кога хардверот ќе открие настан на Замор или Расеаност на возачот. Во моментов, Фротком поддржува Монитор за замор на возачот MR688 и MR688B (верзии RS232) произведени од Care-Drive.

Care Drive

ELB-Lock

Фротком е интегиран со ELB-Lock, произведен од Trans-Safety LOCKS GmbH. Со овој систем, вратите на контејнери и приколки можат да се обезбедат и управуваат локално или од далечина, преку Фротком, подобрувајќи ја безбедноста и контролата врз стоките.

Trans safety Locks

Гармин

Комбинирање на моќта на Гармин навигацијата за управување со флотата со флексибилноста на скалабилни таблети и мобилната апликација за управување со работна сила на Фротком, ви овозможува полесно и поефикасно испраќање работни места / задачи на вашите возачи. Потоа, можете да ја следите секоја работа во реално време додека напредува. Ќе ја цените контролата што ја имате над секоја работа како што е извршена.

Garmin

Репсол

Репсол е една од најголемите енергетски компании што работи низ целиот свет. Активностите на Репсол се движат од истражување на нафта и гас, производство до рафинирање и продажба на производи и давање услуги, како што се природен гас и електрична енергија. Со оваа интеграција, клиентите можат да имаат информации од Фротком директно испратени до платформата во Репсол.

Repsol

Sixfold

Sixfold е една од водечките платформи за видливост во реално време во Европа во синџирот на снабдување. Фротком е премиум партнер и нуди природно поддржана интеграција во Sixfold со решение со еден клик. Нема да ви треба дополнителен обем на работа за рачно поставување на кориснички сметки.

Sixfold_Frotcom_Premium Telematics Partner
Контактирајте не
Добијте ги потребните информации со помош на Фротком API.