Рударство

Управувањето со возниот парк во рударството е главно фокусирано на подобрувањето на безбедноста и на почитувањето на трудовите прописи.

Еден од предизвиците на управувањето со возниот парк во рударството е подобрувањето на работата на возилото и осигурувањето на безбедноста и на сигурноста. Всушност, возилата често се користат во лоши временски услови. Покрај тоа, возилата постојано се користат и во тешкопристапни области. Ако нешто не е во ред, возачот треба да има можност да се јави за помош и автоматски да ги информира спасувачите за својата позиција.

Всушност, почитувањето на прописите за безбедност на возилата е една од најголемите грижи во рударската индустрија и вообичаено е дел од корпоративната политика на фирмата.

Поврзани решенија

„Фротком“ е целосен пакет. Нашиот софтвер ги содржи сите карактеристики што ви требаат за да управувате со возниот парк, сеедно во која индустриска гранка работите. Откријте како може да ви помогнеме. 
De Beers - Botswana reference

"За истражување на Beers, како во Јужна Африка, така и во Боцвана, безбедноста на нашите вработени кои користат возила на компанијата е важен фактор, како што е управувањето со трошоците и правилната контрола на возниот парк."

Жерард ван дер Вал
Менаџер за здравје и безбедност
-
De Beers - Botswana

Запознајте се со нашите клиенти

GMI Haulage
Sierra Leone
Mining
Sierra Rutile
Sierra Leone
Mining
Sierra Diamonds (Newfiled Ltd)
Sierra Leone
Mining
Metso minerals
Ghana
Mining
afb
Ghana
Mining
Контактирајте не
Откријте решенија на Фротком за рударски флоти.