Blog

Интелигентни возни паркови

Најновите вести за тоа како фирмите целосно ги искористуваат своите возни паркови. Бидете во тек!

The future of professional drivers in the road transport sector - Frotcom
Секторот за патен транспорт е обележан со зголемен недостиг на возачи, што предизвикува загриженост за иднината на оваа витална професија за глобалната економија.
Tue, 21/05/2024 - 07:47
5 reasons to prioritize safety in South Africa’s road transport - Frotcom
Ако управувате со возен парк во Јужна Африка, дознајте 5 причини да се даде приоритет на безбедноста и да се обезбеди долгорочна одржливост на вашите операции.
Thu, 16/05/2024 - 07:59
Navigating Frotcom A Guide to Maps and More - Frotcom
Во оваа статија, ги откриваме уникатните карактеристики што го издвојуваат Фротком и како неговите различни слоеви на мапи играат клучна улога во оптимизирањето на операциите на возниот парк.
Mon, 13/05/2024 - 07:15
Are Electric Vehicles more sustainable than diesel vehicles? - Frotcom
Една неодамнешна студија покажува дека електричните возила (ЕВ) регистрирани во 2020 година се 40% поодржливи од возилата со бензински мотори, при што проекциите сугерираат дека оваа маржа ќе се зголеми на 55% до 2030 година.  
Thu, 02/05/2024 - 13:33
KTEL Heraklion-Lasithi reduces fuel consumption by 10% using Frotcom - Frotcomm
Откријте како напредните функции на Фротком и овозможија на грчката компанија за меѓуградски автобуски превоз да постигне значителни заштеди во потрошувачката на гориво, подобрено однесување при возењето и намалено време на застој.
Mon, 29/04/2024 - 07:37
EU Mobility Package 2024: What's the impact on fleet management? -  Frotcom
Откријте што е Пакетот за мобилност на Европската унија (ЕУ), неговата примена, правила и импликации за управувањето со возниот парк и патниот товарен транспорт.  
Tue, 23/04/2024 - 07:45
Navigating Frotcom A Guide to Maps and More - Frotcom
Од изборот на идеален добавувач на карти до декодирање симболи, овој напис служи како водич за отклучување на целосниот потенцијал на функциите за динамичко мапирање на Фротком. Google Maps vs. HERE Maps
Mon, 15/04/2024 - 07:59