Обезбедете им добри услуги на клиентите

Основни активности на возниот парк

Во денешниот бизнис-свет, конкуренцијата е жестока. Сега, повеќе од кога и да е, треба да се фокусирате на исклучителна услуга.  Обезбедувајте постојани, врвни услуги за да имате среќи клиенти!  Ова ви треба за да остварите супериорен квалитет на услугите:

Понудете конкуренти цени

На денешниот конкурентен пазар, еден од основните предизвици е одржувањето на конкурентни цени за да не ги изгубите своите клиенти поради конкурентите. Тоа сепак не значи дека треба да губите пари.

Единствен начин да нудите конкурентни цени е да имате што е можно пониски трошоци.

Solution – Provide a good service to your customers

Бидете флексибилни во однос на услугите што ги нудите

Понекогаш е потребно да се приспособите на околностите. На пример, клиентот може да побара услуга од вас кога веќе ви е испланиран денот. Ви требаат алатки за да може да ја прифатите задачата, да ги информирате јасно соодветните возачи за измените и, конечно, да ја извршите услугата навреме, без да влијаете врз другите задачи, да ја нарушите организацијата или да ги разочарате другите клиенти.

Ако користите такви алатки, ќе може да прифаќате повеќе задачи, да ги задоволите клиентите и да заработите повеќе.

Известувајте ги вашите клиенти за тековниот статус на услугите што ги нудите

Ако сакате да понудите одлична услуга, информирајте ги постојано своите клиенти за статусот на услугите што ги обезбедувате за нив. Незнаењето може да биде причина за стрес, затоа смирете ги клиентите со тоа што ќе бидат постојано информирани за извршувањето на услугите. 

На пример, може да активирате дозвола за следење за некои од вашите клиенти: тоа се посебни одобрувања што им овозможуваат директно да ги следат возилата што ја извршуваат услугата за нив. Може и да го конфигурирате „фротком“ да праќа е-писма или е-пораки до клиентите токму пред да пристигнат вашите возила пред нивната локација.

Испорачајте како што сте ветиле, дури и кога нешто ќе тргне наопаку 

Клиентите не ги интересираат изговори. „Вашиот камион бил во незгода, жал ми е, но ми треба стоката пред 19.00, како што ветивте, инаку ќе прекине производството и нема да го испочитувам рокот“.

Што ќе правите? Мора брзо да смислите некои алтернативи. Треба да знаете кое возило може да го подигне товарот и да му го испорача на клиентот. Треба да го знаете кој е најблискиот слободен камион, проверете го акумулираното времетраење на возењето на возачот за да се уверите дека тој може да го вози денеска и зададете му ја таа работа на тој возач.

Вашите клиенти се навикнати да им испорачувате сè навреме и не се свесни за малите чуда што мора да ги правите секој ден за да успеете да го остварите тоа. Во ред е...

Autotransporti Campa - Slovenia

„Со дозволите за следење на 'фротком', фирмата им ја соопштува локацијата на клиентите во реално време, како и другите релевантни информации во врска со нивниот товар“.

Грегор Чампа (Gregor Čampa)
Управен директор
-
Autotransporti Čampa - Slovenia

Целосно решение за управување со возниот парк

Frotcom is a complete package. Our software contains all the features you need to manage your fleet, whatever the industry you work in. Discover how we can help.
Solutions
Контактирајте не
Обезбедете им добри услуги на клиентите.