Rritja e sigurisë

Aktivitetet kryesore të flotës

Një ditë vërtetë e keqe në zyrë është kur ju gjeni se një nga shoferët tuaj ka pasur një aksident, pa u përmendur vjedhja e automjeteve, karburantit apo mallrave tjera. Ja se çfarë ju duhet të mbani të sigurt në flotën tuaj:

Siguria e shoferëve dhe pasagjerëve

Incidentet rrugore mund të kenë një ndikim shumë negativ në operacionet e një kompanie, profitabiliteti dhe madje edhe imazhin, por më e rëndësishmja që mund të çojë në viktima të mundshme apo edhe vdekje.

Kjo është larg nga arsyeja kryesore pse kompanitë shikojnë për mënyra për të rritur sigurinë në operacionet e flotës së tyre. Aksidentet e trafikut kanë një ndikim të konsiderueshëm në vendin e punës.

Rreziqet e të pasurit një aksident janë gjithmonë të pranishme, natyrisht, por ka praktika të rekomanduara për të minimizuar këto rreziqe. E para nga këto është një kulturë të sigurisë të orientuar në kompani, si dhe trajnim adekuat dhe kualifikimin e shoferëve. Përveç kësaj, përdorimi i monitorimit të duhur së sjelljes lëvizëse dhe analizave, si dhe vozitje të monitoruara dhe alarmet, mund të jenë jashtëzakonisht të dobishme në minimizimin e këtyre rreziqeve. Duhet pasur parasysh se sjellja e keqe lëvizëse shkakton 90% të aksidenteve të automjeteve. Pra, në qoftë se ju mund të monitoroni dhe të luftoni sjelljen e dobët lëvizëse (me zbulimin e agresivitet dhe shmangien e tepërt lëvizëse dhe që rezultojnë në lodhje), ju do të jeni në gjendje për të reduktuar probabilitetin e aksidenteve që përfshijnë shoferët tuaj dhe automjetet.

Solution – Increase safety

Siguria e Automjeteve dhe aseteve

Automjetet mund të jenë subjekt i shumë të rreziqeve të mëdha, por dy prej rreziqeve kryesore janë vjedhja e automjeteve dhe dëmtimi mekanik për shkak të drejtimit të automjetit agresiv.

Si për mjete të tilla si Semitrailers ose kontenierë, ju duhet të dini saktësisht se ku ata janë dhe ku ata kanë qenë. Nuk është e pazakontë për kompanitë për të humbur plotësisht gjurmët e vendndodhjes së këtij lloji të asetit.

Në rast se një prej automjeteve apo aseteve (semitrailer, kontejner ose aseteve të tjera) tuaj është vjedhura, ju duhet të jeni në gjendje për të maksimizuar shanset shpejtë e shpejtë të automjeteve dhe ngarkesës suaj.

Ju gjithashtu duhet të minimizoni ndikimin e ngasjes të pakujdesshme në automjetet tuaja: jo vetëm efektin e aksidenteve të mundshme, por edhe konsumin për shkak të përshpejtimit të ashpër, frenimit, RPMs të tepërta, etj

Siguria e kargos dhe mallrave

Mallrat ose materialet që transportohen duhet për t'u mbrojtur kundër vjedhjes dhe manipulimit të pahijshme ose për kushte e transportit .

Në mënyrë për të mbajtur ngarkesën e sigurt, ju mund të keni nevojë për të monitoruar jo vetëm qasjen në ngarkesë, por edhe kushtet në të cilat ngarkesa është duke u transportuar. Për shembull, ushqim dhe pije, si dhe produkteve farmaceutike, duhet të transportohen, trajtohen dhe ruhen në mënyrë që të ulet rreziku i ekspozimit ndaj temperaturave jashtë kushteve të lejuara, të cilat potencialisht do të rezultojnë në humbje shumë të larta apo dëme për klientët tuaj.

Në raste të tilla ju do të duhet për të monitoruar temperaturën, që nga momenti çdo automjet niset derisa mallrat janë dorëzuar.

Për më tepër, në rast se një automjet është vjedhur, ju doni të jeni në gjendje për të gjetur atë dhe të rimarrë atë sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë për të shmangur humbjen e ngarkesave.

Siguria e karburantit

Vjedhjet e karburantit janë për fat të keq diçka që duhet të jemi të kujdesshëm. Çmimi i karburantit dhe qasje relativisht të lehtë në rezervuarin e karburantit, si dhe alternativë tjera dhe teknika shumë të ndyta të vjedhjes, të ekspozuara janë shumë kompani për vjedhje të shpeshta të karburantit.

Karburanti devijuar nga tanket e kamionëve është një burim i madh i shpenzimeve të kompanive, me disa vlerësime duke treguar në drejtim të më shumë se 2 miliardë dollarë në vit në industrinë tek kamionët çisternë në Shtetet e Bashkuara.

Për të luftuar këtë, ka metoda dhe pajisje për monitorimin e nivelit të karburantit në tanke, si dhe krahasimin e vëllimit të karburantit të shtuar në tank që shfaqet në pranimin e stacionin e karburantit.

Edhe pse kjo nuk është gjithmonë e lehtë për të zbuluar vjedhjet e karburantit, sidomos kur vjedhja përfshin një devijim shumë gradual të gazit nga tanku i mjetit, disa metoda të monitorimit dhe pajisje në mënyrë efikase mund të parandalojë teknikat e vjedhjes dhe për të zvogëluar mundësinë e vjedhjeve të tilla të mbetura pa u vënë re.

Recommended Features

Inter-Adaks - Slovenia

"Që nga viti që kemi filluar të perdorim Frotcom ne kemi filluar të zvogëlojmë nevojën për të kontaktuar Vozitësit, kanë rënë tarifat e komunikimit dhe është rritur siguria e vozitësve."

Andrej Štajdohar
CEO
-
Inter Adaks - Slovenia

Zgjidhje e plotë e menaxhimit të flotës

Frotcom is a complete package. Our software contains all the features you need to manage your fleet, whatever the industry you work in. Discover how we can help.
Solutions
Na kontaktoni
Rritni sigurinë e flotës suaj.