Ndonjëherë ju duhet të dini saktësisht se çfarë ka ndodhur gjatë një udhëtimi të kaluar që përfshin një ngarkesë ose shërbim të caktuar, për shkak se ju pranoni një ankesë të konsumatorëve apo një gjobë të shpejtësisë. Ju duhet ktheheni dhe të gjeni operacionin prapa në fillimet e tij. Këtu janë pyetjet më të zakonshme që ju duhet të jeni në gjendje të përgjigjeni për gjurmueshmërinë e plotë:

Cili ishte shoferi për një udhëtim të caktuar?

Shumë kompani, në mënyrë për të maksimizuar produktivitetin dhe për të zvogëluar shpenzimet, caktojnë Shoferë të ndryshëm të automjeteve të ndryshme. Kjo është shumë e zakonshme, për shembull, në transportin rrugor ndërkombëtar.

E para që mendoj se ju duhet të dini është: kush është duke drejtuar automjetin?

Në shumicën e rasteve, sidomos kur shoferët n'drohet shpesh, një formë e identifikimit automatik është e nevojshme.

Me Frotcom ju keni zgjedhje të disa metodave për të identifikuar në mënyrë automatike për çdo shofer. Më të zakonshmet e këtyre lexuesve janë në formën e një identifikuesi të vogël plastike unike - të ibutton. Pasi identifikuesi mbahet deri në lexuesin brenda automjetit, numri unik i shoferit i lidhur me sistem regjistrohet automatikisht.

Në këtë mënyrë ju gjithmonë e dini se cili shofer ishte pas timonit për një udhëtim të caktuar.

Recommended Features

Solution – Provide operation traceability

Në çfarë kushtesh është shërbimi i zbatuar?

Kjo pyetje mund të jetë e lidhur me disa variablave të ndryshme, natyrisht.

Nëse ju doni të kontrolloni nëse një polic i ka dhënë nje gjobë të saktë për automjetin tuaj, së pari ju doni të dini nëse automjeti ishte aty dhe pastaj në çfarë shpejtësi po udhëtonte.

Nëse një klient refuzon të pranojë një gamë të ushqimeve të ngrira për shkak të lagështisë së lartë brenda kontejnerëve, e cila tregon se ata u transportuan për disa kohë në temperatura mbi maksimum të përcaktuar, ju pa dyshim do të dëshironi të kontrolloni dyfishë temperaturat e regjistruara gjatë udhëtimit që nga paleta e depos deri në frigorifer. Ndoshta termostatët në rimorkio-frigorifer ishin jashtë funksionimit.

Ndoshta dikush telefonon në  zyrën tuaj duke thënë se një automjet i caktuar ishte duke u shtyrë në një mënyrë të pahijshme dhe të rrezikshme. Ju doni sigurisht të kontrolloni nëse ky automjet në të vërtetë ishte duke u shtyrë në mënyrë të papërshtatshme dhe duke mos vepruar në përputhje me rrethanat.

Cilat janë kohët e ardhjes dhe largimit

Kjo mund të jetë e dobishme kur ju doni për të konfirmuar nëse janë apo jo automjetet  ne kohën e para-caktuar. Ndoshta si rezultat automjeti humbi kohën e shkarkimit, apo ndoshta klienti ankohet se operacionet e tyre tani janë në rrezik për shkak të vonesës së automjetit tuaj.

Ndonjëherë ju mund të dëshironi të dini pse një automjet që është dashur të shkarkoj një ngarkesë në vend te një klient është dashur të presë atje për aq gjatë. Ky kompromenton produktivitetin në flotën tuaj dhe keni nevojë për të mbledhur prova të mjaftueshme se kjo ndodh shpesh në ambientet e atij klienti, para se të kontrolloni nëse këto kohët e pritjes mund të reduktohet.

Serma - Spain

"Frotcom është provuar të jetë një partner i besueshëm dhe profesional me zgjidhje shumë efektive."

Ángel Herrero
Shefi i Shërbimit Pas Shitjes
-
Serma - Spain

Zgjidhje e plotë e menaxhimit të flotës

Frotcom is a complete package. Our software contains all the features you need to manage your fleet, whatever the industry you work in. Discover how we can help.
Solutions
Na kontaktoni
Ofroni gjurmueshmërinë operacionale.